VISITA EN FAMÍLIA A LA CASA BATLLÓ

VISITA EN FAMÍLIA A LA CASA BATLLÓ
17/12/2022

El dissabte 12 de novembre vam participar en la visita organitzada per l’AFA a un dels edificis més emblemàtics de Barcelona, la casa Batlló. Hi ha molta gent que ve de molt lluny per visitar-la; nosaltres, que la tenim tan a prop, mai trobàvem el moment per anar-hi; per això ens hi vam apuntar. 

L’actual propietària de la casa, la família Bernat, ha dut a terme una reforma molt important aquests darrers anys. La visita et transporta molt bé a l’època en la que va ser construïda (1904-1906) mitjançant unes audioguies en format tauleta i uns auriculars. Amb el dispositiu que et donen, pots enquadrar les diferents habitacions i veure com estava decorada la casa originàriament. A més, a les diferents sales hi ha quadres, que en realitat són pantalles, on es veuen vídeos del que passava a cada habitació; per exemple, a la cuina s’hi veia la família Batlló dinant o les minyones endreçant la casa. 

El Sr. Josep Batlló va deixar total llibertat a Antoni Gaudí per dissenyar i construir la casa. Aquest, que estava en la seva maduresa artística, en va fer una de les seves obres mestres més importants. 

El que ens va agradar més va ser veure de prop l’esquena del drac, que és com s’anomena la part superior de la façana; on s’hi pot veure la creu blanca que, segons s’explica a l’audioguia, simbolitza l’espasa de Sant Jordi clavada al cor del drac. 

Família Castellà Coll 

Neus Castellà Coll 4t primària B i Jordi Castellà Coll 3r ESO B

Un matí de dissabte, Passeig de Gràcia de Barcelona, el carrer més cèntric de la ciutat per on hem passat milers de vegades, i una façana que hem observat amb fascinació durant els passejos de compres. Però la màgia, tot i que ja han posat els llums de Nadal al carrer, es troba a l’interior d’aquesta fantástica construcció. Formes sinuoses inspirades en la natura, trencadissos de colors que evoquen passejos pel bosc, vidreres que et fan sentir sota el mar… I una pregunta que ens fa reflexionar: com seria viure en aquesta casa als inicis del segle XX? Quin geni el d’aquest Gaudí, mai et deixa de sorprendre i meravellar.

Família Garriga Melgar 1rD

 

 

Related Posts