Tècnic/a superior en ensenyament i animació socioesportiva

Fa prop de 25 anys l’Escola Pia de Sarrià va apostar fermament pels estudis de formació professional esportiva. En Miquel Garcia Casaponsa, aleshores director gerent, fou clau per crear i desenvolupar una formació esportiva de qualitat.

Es va crear el Centre de Formació de Tècnics Esportius per oferir una formació acadèmica a les professions de l’esport al medi natural, esports de muntanya i esports de neu. Així va començar el grau superior en esports, AAFE, amb promocions en estudis diürns i de tarda. La normativa es va modificar, i al curs 2018/2019 van aparèixer els estudis actuals d’EASE.

Podríem dir que és el nostre “batxillerat esportiu”, on els nostres alumnes es formen en competències esportives i en direcció del temps de lleure. Són uns estudis molt valorats en el camp professional. Ara mateix, a Catalunya, només es pot treballar en el sector esportiu amb estudis reglats i registrats al Registre Oficial de les Professions de l’Esport (ROPEC), i amb estudis universitaris vinculats a l’esport.

Els nostres alumnes reben una àmplia formació en els àmbits de l’esport, del lleure, del camp de la gestió i de la salut. A més de disposar de totes les instal·lacions esportives necessàries dins el mateix centre, poden realitzar pràctiques reals en la nostra mateixa escola. També es fan pràctiques de gestió de grans grups com a la Marató de Barcelona, la “Pia and Go”, o la jornada d’esport i convivència (JEIC) de l’Escola Pia de Catalunya, amb més de 1.200 alumnes fent activitats esportives i de lleure.

Una vegada finalitzen els estudis amb nosaltres, es presenten tres opcions interessants:

1. Realitzar un segon grau superior amb nosaltres per cobrir un ventall de possibilitats en el sector de l’esport encara més ampli: el cicle de Condicionament Físic, centrat en el fitness i el wellness.

2. Entrar al món laboral esportiu. Més del 80% dels tècnics esportius de la nostra escola han estat formats a casa nostra; és la nostra pedrera amb ADN Escola Pia.

3. Accedir a la universitat; als graus de Magisteri, Fisioteràpia o Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.

Amb un quart de segle d’experiència al darrere, us podem assegurar que és una formació molt potent tant per entrar al món laboral com per continuar amb estudis universitaris.

Albert Roig

Professor de Cicles Formatius

Related Posts