Ruta nocturna per Ciutat per Oleguer Martrat, David Boronat i Roger Hueto

El dissabte 25 de novembre vam anar a la visita guiada a la Ciutat Vella de Barcelona, organitzada per l’AMPA, per conèixer les seves llegendes.

Vam començar a la plaça del Rei, baixant per Via Laietana fins arribar a la Barceloneta. Va ser molt interessant, perquè la guia va explicar-nos molts secrets i vam descobrir racons de la ciutat pels que hem passat sovint però que no coneixíem. Va explicar-nos, per exemple, que a la plaça del Rei hi vivia el botxí, i ningú volia ser veí d’ell perquè el seu ofici consistia en executar i castigar a les persones condemnades, tant si realment eren culpables com si no.

També ens va explicar els martiris de Santa Eulàlia, una noia cristiana nascuda a Sarrià (aleshores es parlava del desert de Sarrià) que amb només 13 anys va ser castigada perquè va demanar que deixessin de perseguir els cristians.

Entre les explicacions de la guia sobre execucions, assassinats i persones salvades pels àngels, els carrerons i el seu entorn de llums i ombres ens va acompanyar amb un xàfec intens però de curta durada que va fer més engrescadora la història nocturna de Ciutat Vella.

Va explicar-nos molts dels noms dels carrers de Ciutat Vella i per què es diuen d’aquesta manera, com per exemple: carrer de les Mosques, carrer del Boc, carrer dels Corders, etc. Va acabar amb una mirada al barri de la Barceloneta; una petita introducció, suficient per encuriosir-nos de cara a fer una nova visita per l’antic barri dels pescadors.

Oleguer Martrat, 6è D

David Boronat i Roger Hueto, 6è C