Menú escolar: seguim apostant pels productes de proximitat, de temporada i ecològics

A finals de juny es va publicar la nova Guia d’Alimentació Saludable en l’etapa escolar, un document de referència per a totes les escoles i que tenim molt en compte a l’hora d’elaborar el menú escolar.

L’Escola segueix apostant pels productes de proximitat, de temporada i ecològics (amb la certificació ecològica del CCPAE); per aquest motiu volem informar-vos sobre els aliments principals que formen part del menú i també, més endavant, dels futurs canvis que volen anar introduint. Aquest mes de desembre us donem a conèixer les característiques i beneficis de la pasta, els llegums, l’arròs i les verdures que són servits als plats dels vostres fills/es.

Aquí els teniu:

LA PASTA

La pasta ecològica és elaborada amb cereals de cultiu ecològic, sense productes químics que poden ser agressius amb el medi ambient o amb els aliments, donant-los una qualitat i un sabor únics.

Així, el blat, l’espelta i altres farines que puguin ser la base de la pasta orgànica han d’estar en terres lliures de pesticides i herbicides químics. Seguint un procés completament natural conserven totes les propietats organolèptiques quan es couen.

Per tant, el producte està lliure de productes químics que poden danyar el nostre cos, la seva producció no és agressiva per als camps i el sabor és molt més pur.

Al nostre menú hi trobareu:

 

LLEGUMS ECOLÒGICS

Els llegums orgànics estan lliures de pesticides, herbicides i biocides. Els pesticides són agents químics o biològics utilitzats per protegir els cultius d’insectes, animals, malalties i/o malalties que poden ser tòxiques.

Els aliments bio multipliquen els beneficis nutricionals. En el cas dels llegums:

ARRÒS

És l’aliment bàsic més important per a una gran part de la població de tot el món.   L’arròs, a més de ser una font immediata d’energia per al cos, té abundants beneficis per a la salut, destacant:

VERDURES

FREQÜÈNCIES PRIMERS PLATS PER GRUPS D'ALIMENTS AL MENJADOR ESCOLAR