Trobada Illumine a l’Escola

TROBADA ILLUMINE

Durant els dies 26, 27 i 28 d’octubre, l’Escola Pia Sarrià ha acollit la trobada dels socis i professors participants en el projecte europeu Illumine per compartir les seves experiènciesdel projecte i seguir en la formació de l’aprenentatge basat en evidències científiques.  

El projecte europeu Illumine dóna suport als docents per millorar la ciència i les tecnologies de l'aprenentatge

Escoles d’Espanya, Estònia, Sèrbia i Portugal col·laboren per crear i tastar un programa de desenvolupament continu del professorat i una tecnologia de suport. El projecte està coordinat pel grup de recerca de Tecnologies Interactives i Distribuïdes per a l’Educació de la UPF.

Illumine és un projecte de 32 mesos de durada, emmarcat a la convocatòria europea Erasmus+ 2020 per a la promoció de projectes d’educació, formació, joventut i esport. Al projecte, investigadors, empreses socials i professors d’escoles de quatre països (Espanya, Estònia, Portugal i Sèrbia) col·laboren per crear i provar un programa de desenvolupament continu del professorat i una tecnologia de suport. Illumine està coordinat per Davinia Hernández-Leo, directora del grup de recerca Tecnologies Interactives i Distribuïdes per a l’Educació (TIDE) del Departament de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (DTIC) de la UPF.

L’enfocament d’Illumine s’inspira en l’Estudi de Lliçons Japonès, una metodologia de desenvolupament professional docent on equips d’educadors dissenyen i executen lliçons de recerca i apliquen mètodes científics per explorar l’eficàcia de les activitats d’ensenyament i aprenentatge. Els participants a Illumine se centren específicament en el disseny de lliçons de recerca que utilitzen tecnologies d’aprenentatge i apliquen conceptes de la ciència de l’aprenentatge. Això darrer es basa en un recent projecte Erasmus+, Illuminated, que va organitzar més de 29 tallers per a més de 400 participants a 5 països sobre la ciència de l’aprenentatge, ja que el contingut d’Illuminated es reutilitza a Illumine.

A més de coordinar el projecte, TIDE dirigeix ​​el desenvolupament del programa de formació i la tecnologia de suport i treballa en estreta col·laboració amb l’Escola Pia de Sarrià per codissenyar i provar els resultats del projecte. Un equip d’onze educadors de l’Escola Pia de Sarrià participa a tallers mensuals de codisseny durant tot un curs escolar com a part del projecte. A més, el projecte elaborarà un manual per als professors que conté estudis de casos basats en les lliçons de recerca dirigides pels educadors i durà a terme una investigació relacionada amb  l’ús de les tecnologies daprenentatge a laula per part dels professors.

A més de coordinar el projecte, TIDE dirigeix ​​el desenvolupament del programa de formació i la tecnologia de suport i treballa en estreta col·laboració amb l’Escola Pia de Sarrià

El consorci Illumine inclou el Centre d’Excel·lència en Innovació Educativa de l’Escola de Tecnologies Digitals de la Universitat de Tallinn (Estònia), l’Institut de Psicologia de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Belgrad (Sèrbia), l’Associació Kokoro (Portugal), ArchiPLAY (Sèrbia) i l’Escola Pia de Sarrià (Espanya). A més, entre els socis del projecte es troben les següents escoles Col·legi S. Gonçalo (Amarante, Portugal), Escola de Medicina “Nadežda Petrović” (Belgrad, Sèrbia), Escola Primària Braća Baruh (Belgrad, Sèrbia), i Escola Primària Mihajlo Petrović Ales (Belgrad, Sèrbia).

 

Related Posts