Cor Harmonia

FullSizeRender

El Cor Harmonia nasqué l’any 1983 a L’Escola Pia de Sarrià, d’una colla de pares d’alumnes que, com objectiu principal, es proposaren de conrear el cant coral i de gaudir de la música, tot intentant assolir un millorament tècnic i interpretatiu, cada vegada més acurat.

Ha realitzat molts concerts per tot Catalunya i fins i tot a la província d’Alacant, principalment a Barcelona i viles de tot Catalunya (Puigcerdá, Pontons, Corbera de Llobregat, LLivia, Sant  Antoni de Calonge, Besalú, Banyoles) i França. També ha actuat diverses vegades a la televisió TV2 i a la missa de la Catedral de Barcelona, retrasmesa per Radio Estel.

  Ha participat en les trobades de corals de Santa Cecilia, desde 1990, fins el any 2013, i a organitzat Trobadas de Corals a l`Escola, desde el any 1995, amb participación de diverses agrupacions de fora. Ha participat en Trobades al barri, amb el Ajuntament de Sarriá Sant Gervasi, i fins i tot a gravat un disc, amb la col-laboració del Districte. Al llarg de la seva trajectòria, el Cor Harmonia, ha participat en casaments i festivitats socials. Ha cantat també en las festes de las primeres comunions a l’Escola. El Cor Harmonia va ser present molt activament als actes de celebració del Centenari de l’Escola Pia de Sarrià l’any 1994. Des de la seva fundació, el Cor ha tingut diversos directors i directores. Us fem un petit resum:

 • 1983-1994 Ricard Gimeno,
 • 1994-2001 Juanjo Grande
 • 2001-2003 Marc Tost
 • 2003-2005 Mónica Zuzama
 • 2005-2007 Montse Rosset.
 • L’any 2007 es produeix la fusió amb la coral de les Teresianas del carrer Ganduxer. Aquesta fusió aporta noves veus, i també el seu director l’Armand Grebol, compositor i director fins el any 2009.
 • L’any 2007 v`srem participar en el concert organitzat per la taula de corals de Sarrià-Sant Gervasi, que aquest any va rebre de mans de l’Ajuntament, la medalla d’or de la Ciutat de Barcelona, per la seva dedicació durant tots aquets anys.
 • L’any 2008 celebrararem el 25è aniversari del Cor i vàrem fer una concert conjunt amb les corals de l’Escola i a finals d’any, amb la entrega de una placa conmemorativa per part de l’Escola, a la celebració de Sant Josep de Calasanç, que ens va fer molta il·lusió i ens va donar moltes ganes de tirar endavant.
 • Des de l’estiu del 2009 tenim un nou director, en Josep Oriol Castells. Amb ell, aquest any vàrem celebrar una trobada de corals a l’Escola, que va tenir un grup molt nombrós de públic. Per el any vinent ja teniem programats dos concerts i una estada de cap de semana, a una casa rural de Berga, amb la finalitat de preparar un concert conjunt, amb la coral de l’ICCIC (escola Virtelia) a Sant Cugat amb un conjunt de cançons d’òperes.
 • Des de l’any 2010 fins al 2011 Carles Valls i Pons ha estat el director, i des del 2012 ho és el Toni Sole Sendra.  Amb ell el cor ha participat a la misa de TVE 2 i a la 29ª cantada de corals de Santa Cecília. Seguint els anys fins a l’actual 2017, amb diversos concerts i trobades, al Centre Cívic Pere Pruna i a l’Escola i a diferents pobles de la contrada.
 • L’any 2013 es celebrà el 30è aniversari, amb un concert amb músics i molt d’èxit de públic al Centre Cívic Pere Pruna.

Seguim necessitant nous cantaires, a poder ser de l’Escola, per seguir fent bullir l’olla.  Si hi esteu interesats, podeu trucar als següents telèfons 636988631 i 934183933. Assagem tots el dimats per la nit, a la capella de l’Escola. Us hi esperem.  Us hi animeu? JORDI  SISTAC  PLANAS President del Cor Harmonia