Embolcalls + sostenibles


L’Escola Pia Sarrià-Calassanç forma part del programa Barcelona Escoles + Sostenibles (antic Escola Verda). Ens distingim pel foment de la cultura a favor del medi ambient i la sostenibilitat.

Participem activament en diversos grups de treball nacionals, estatals i internacionals amb un seguit d’iniciatives internes i coordinades que, tant a nivell pedagògic com institucional, han estat reconegudes any rere any, abastant tasques de conscienciació i accions des de tots els sectors de l’escola.

Un dels conjunts d’actuacions més destacat correspon al Pla de Prevenció de Residus, dins del qual s’emmarca la campanya Esmorzars més sostenibles. Després de 6 anys d’aplicació, hem estat distingits entre totes les escoles participants per les iniciatives endegades i també pels resultats parcials.

La maduresa de la nostra comunitat educativa ens va permetre fa 4 anys donar un nou pas en la cerca de la sostenibilitat. Per aquest motiu, vam iniciar el projecte Escola Lliure d’Embolcalls d’Alumini.

Escola Lliure d’Embolcalls d’Alumini significa que no utilitzem embolcalls d’alumini en tot el recinte escolar.

Aquesta iniciativa comporta la implicació activa de tota la comunitat educativa de l’escola: alumnat, professorat, personal no docent, servei de restauració i, per descomptat, pares i mares. Tots i totes ens comprometem a reduir progressivament la presència d’embolcalls d’alumini a l’escola fins a la seva desaparició.

Utilitzemqualsevol altre tipus d’embolcall: film, paper de cuina, bossa de paper o, si és possible, la millor solució de totes: embolcalls reutilitzables (carmanyola, Boc’n’Roll, etc.). Recordeu que, en cas de no disposar d’un embolcall reutilitzable, podeu adquirir el Boc’n’Roll de l’escola mitjançant la nostra pàgina web.