Coneixem la realitat de les persones refugiades

Avui els alumnes de 4t d’ESO han pogut escoltar, de la mà de Sos Refugiados, la realitat de les persones refugiades. Sos Refugiados és una associació sens ànim de lucre que té com a objectiu ajudar a persones refugiades de Síria, Afganistan i Pakistan per aconseguir tenir una vida el més digne possible durant el temps que trigui en arribar una protecció governamental. 

Enguany tornem a dedicar la campanya del Nadal a entitats i associacions diverses amb les quals hem engegat diferents projectes. Vegeu el projecte amb el qual col·laborem amb SOS Refugiados: Campanya SOS Refugiados

El lloc d’acció és a la ciutat d’Atenes (Grècia) i disposen d’un espai on tenim acollits 70 homes refugiats i a més donem alimentació a 3.200 persones refugiades. 

A part de proporcionar alimentació, fan ntrega de llet materno infantil i bolquers per a nadons, així com roba per a tothom i activitats educatives i socio culturals perquè aquestes persones tinguin un temps menys desagradable durant el seu pas per Atenes. Per exemple, es donen classes de idiomes, perruqueria, espais socials, classes d’informàtica, assessorament jurídic i psicològic, atenció mèdica, etc.

A Espanya, tenen diferent grups repartits per tota la geografia, que el que fan, és recaptar fons i sensibilitzar a la ciutadania per no oblidar mai aquesta situació.

Si voleu conèixer més l’associació consulteu el seu web  www.sosrefugiados.org