Seguim treballant des de la Comissió Escola Sostenible

Des de la Comissió Escola Sostenible, volem explicar-vos les accions que hem anat fent durant el període març-abril per seguir incidint en el gran objectiu de la sostenibilitat.

En totes les accions dutes a terme, hem volgut involucrar als alumnes del centre. Des de l’escola, com a espai educatiu, volem proporcionar eines perquè l’alumnat esdevingui un agent de canvi en temes mediambientals.

Per fer més significativa la nostra acció formativa, hem utilitzat les activitats d’Aprenentatge-Servei (proposta educativa d’interacció entre alumnes de diferents etapes, on el que s’aprèn serveix per donar un servei a la comunitat, i a la vegada aquest servei dona sentit a allò que l’alumne/a està aprenent). Així, hem involucrat l’alumnat de cicles formatius per tal d’acompanyar i instruir els alumnes de primària i ESO de la nostra escola.

ACCIONS:

Dilluns, 13 de març. Ens va tornar a visitar el PUNT VERD MÒBIL ESCOLAR. Sota l’acompanyament i dinamització dels alumnes d’EASE1, tota l’escola, alumnes, professorat, personal del PAS, personal de manteniment, etc., va participar d’una manera activa portant residus que s’havien acumulat a casa o a la pròpia escola.

Dimarts, 14 de març. Els alumnes de l’optativa ECOPIA de 2n d’ESO van fer una diagnosi de l’ús que s’està fent de les papereres del pati central pel que fa a la recollida selectiva. A partir dels resultats, han formulat una sèrie de propostes per tal de millorar-los. La primera acció serà fer més visibles els diferents tipus de papereres i fer una campanya de sensibilització. Coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, van dissenyar uns cartells per promocionar-ne el consum responsable.

Dijous, 23 de març. Com a participants en la microxarxa ESMORZAR + SALUDABLE, EMBOLCALLS + SOSTENIBLES, els nostres alumnes de segon de Nutrició Esportiva, des de la matèria de Promoció de la Salut, van dinamitzar activitats sobre la importància d’una alimentació saludable en els cursos de 4t de primària i 1r d’ESO. Van aprofitar per relacionar-ho amb la necessitat d’utilitzar embolcalls reutilitzables per a l’esmorzar, repartint els boc’n’roll que ens proporciona l’Ajuntament pel fet de formar part dels projectes d’Escoles sostenibles. Animem a tots i totes a fer ús d’aquest embolcall. Cal valorar i agrair la bona feina feta per aquests alumnes de Nutrició i la bona rebuda per part de l’alumnat i docents de primària i ESO.

Divendres, 21 d’abril. Coincidint amb la diada de Sant Jordi, volem destacar la campanya RECICLA CULTURA, on l’alumnat de 5è de primària i 4t d’ESO, professorat i monitors MOU-TE, han organitzat la venda de llibres de 2a mà per tal de fomentar la lectura, la difusió de la cultura i la re-utilització com a mesura de consum responsable.

19 i 27 d’abril. Alguns membres de la Comissió Escola Sostenible hem participat en unes jornades de portes obertes en les que hem visitat altres centres per intercanviar experiències i fer un bon treball en xarxa amb les altres escoles.

Aprofitem per recordar el lema d’aquest any que ens ajuda a ser sensibles, compromesos i responsables amb la causa mediambiental: SI VOLS FUTUR, CUIDA EL PRESENT!

Victor Garcia

Comissió Escola Sostenible

Related Posts