Cinc eines gratuïtes per fer videotrucades en grup

Fem un repàs a les millors aplicacions per veure i escoltar als teus companys de feina, familiars i amics en ple confinament.

Tots aquests serveis no només permeten realitzar videotrucades, també permeten fer trucades de veu.

WhatsApp

WhatsApp permet realitzar videotrucades en grup des del telèfon entre quatre persones. Que per molts pot ser més que suficient per a assumptes personals i és una opció molt senzilla. Però hi ha una limitació important: no és possible fer videotrucades en un ordinador o des d’una tauleta. Pel que l’espai per observar a les persones queda relegat a la pantalla de telèfon.

Per a molts pot ser suficient amb això, però WhatsApp no ​​és aconsellable per a tots aquells que vulguin disposar d’un servei que els permeti mantenir una reunió amb un major nombre de contactes a la vegada o fer coses com intercanviar informació en forma de documents o imatges durant la trucada.

 

Hangout

Hangout és una eina bastant veterana i molt solvent. Disposa de grans fortaleses com que qualsevol usuari que disposa d’un compte de Google pot accedir-hi fàcilment. Des de l’ordinador, directament des del navegador al seu web o des de Gmail. També és possible unir-se mitjançant telèfon mòbil.

El nombre màxim d’usuaris que admet en la seva versió gratuïta és de 10. Més que suficient en molts casos. Encara que si es disposa d’accés a el paquet G Suite de Google és possible fer videoconferències de 25 persones. Una de les seves enormes avantatges és que podem compartir el nostre escriptori. El que resulta summament útil per mostrar des de fotos a documents a la resta d’interlocutors.

 

SKYPE

Skype és una de les millors eines per realitzar trucades de vídeo. El seu principal desavantatge, tot i que és fàcilment salvable, està en que cal que tots els usuaris hagin de crear un nou compte. Encara que això succeeix amb qualsevol servei online, WhatsApp i Hangout tenen l’avantatge de disposar d’una enorme base d’usuaris que no necessiten registrar-se.

Skype proporciona una gran qualitat d’imatge i so, es pot difuminar el fons amb la manera retrat, és possible gravar les trucades de vídeo i podem compartir el nostre escriptori. Fins i tot permet traduir missatges i està disponible per a usar-lo en la majoria d’ordinadors, telèfons i tauletes.

 

Google Duo

Google Duo és un altre servei de videotrucades de l’empresa californiana alternatiu a Hangout. Un gran nombre de telèfons Android llançats en els últims anys l’inclouen i si no es pot descarregar la seva app. Però també es pot accedir des del navegador o des d’un iPhone o un iPad. Permet videotrucades de vuit persones alhora. Per usar-lo n’hi ha prou amb tenir un compte de Google.

Aquesta és la seva principal avantatge juntament amb la seva extrema senzillesa d’ús. Senzillament permet fer videotrucades fàcilment amb bona qualitat, però sense eines com gravar trucades o compartir l’escriptori. Resulta ideal per als que vulguin una aplicació senzilla i ràpida d’utilitzar.

 

Facebook Messenger

Facebook Messenger permet fer videotrucades en grup tenint un compte de Facebook. Des del navegador o amb l’aplicació pròpia per a telèfons i tauletes. Permet fins a cinquanta participants, però només 6 d’ells poden estar actius emetent. La resta es poden comunicar mitjançant veu.

El gran avantatge de Facebook Messenger és que milions de persones a tot el món disposen d’un compte de Facebook i el gran nombre de participants, encara que no tots puguin participar alhora mitjançant vídeo. Un altre punt al seu favor és que fins i tot pot ser usada la videoconferència des de l’aplicació Messenger Lite. Que consumeix menys recursos i pot funcionar en dispositius amb un maquinari modest.