Els alumnes de 4t de primària han participat en la cantata que es va realitzar a l’Auditori de Barcelona. Aquest curs, la Cantània portava com a títol “A de Brossa”.

Durant la cantanta hi ha dos personatges contraris: la Blanca (a qui li agrada la poesia) i la Bruna (que passa de tot). Totes dues entren clandestinament en un lloc no gaire agradable i fosc, una biblioteca (lloc prohibit), i s’hi queden tancades tot el cap de setmana. Allà descobreixen uns llibres, els obren i llegeixen frases d’algunes entrevistes al poeta Brossa. De seguida s’adonen que Joan Brossa era un personatge que tenia una manera molt diferent de veure i entendre la poesia, una manera que els sorprèn. Els prejudicis de la Bruna envers la poesia van minvant a cada lectura que fan. Descobreixen poemes visuals, proses, poesies, sonets, romanços, versos lliures, números de màgia… Han sentit dir que existeix una paraula màgica que dona la clau per entendre el seu món. Però el primer que es troben en tota aquesta aventura bibliotecària són unes ulleres enormes que els ajuden a llegir i a descobrir el món de la poesia, un món elèctric, perquè la poesia és com l’electricitat, és a tot arreu. La A al revés podria ser unes banyes de bou.

Ens ha agradat molt assajar totes les cançons, treballar les lletres i memoritzar tots els moviments. També vam preparar complements per a l’actuació. És una gran experiència poder actuar a l’Auditori de Barcelona, gaudint d’una orquestra en directe i sent dirigits per un director professional. Tant els nens i les nenes com els pares i les mares s’ho van passar d’allò més bé, i estem segurs que tindran un bonic record que perdurarà en el temps.