L'escola i tu
c/ Immaculada nº25–35 – 08017 Barcelona - Telèfon: 932 120 908 - Mail: infosarria@escolapia.cat

Manifest davant dels fets de l’1 d’OctubreManifest davant dels fets de l’1 d’Octubre

Reunits a Barcelona, i en nom de les entitats a les quals representem, volem manifestar:

  • El nostre enuig i el nostre rebuig per les actuacions de violència que es van viure en la jornada de l’1 d’octubre al nostre país.
  • Que moltes de les nostres escoles, igual que d’altres escoles, institucions i entitats, van ser víctimes d’una violència intolerable. Es va viure amb por i angoixa una jornada que els ciutadans del nostre país haurien volgut que fos una expressió de llibertat i de democràcia.
  • El nostre suport i la nostra solidaritat amb totes les persones que van patir actes de violència, tant física com moral.
  • El nostre suport a les institucions del país.

RECLAMEM:

  1. Que en el nostre país prevalguin els principis de la pau i de la llibertat d’expressió, fent servir el diàleg com a instrument que permeti resoldre els conflictes i les divergències.
  2. Més enllà de les discussions entre legalitats i legitimitats  i com a entitats cristianes dedicades a l’educació, reclamem que la convivència, el diàleg i la serenor siguin els principis sobre els quals sustentem les nostres decisions, que han d’estar sempre basades en els drets fonamentals de les persones i dels pobles.

Des de les nostres institucions religioses i escoles cristianes ens comprometem, convençuts que l’educació té una acció transformadora, a treballar des del respecte i l’empatia per tal que els conflictes esdevinguin sempre oportunitats de diàleg i de convivència.

 

 Barcelona, 2 d’octubre de 2017

Dia Mundial de la No-violència

 

ESCOLA PIA DE CATALUNYA

FUNDACIÓ ESCOLES DOMINIQUES ANUNCIATA PARE COLL – FEDAC

FUNDACIÓ ESCOLA VICENCIANA

FUNDACIÓ EDUCATIVA COR DE MARIA

FUNDACIÓ VEDRUNA CATALUNYA EDUCACIÓ

LA SALLE CATALUNYA

MARISTES CATALUNYA

JESUÏTES EDUCACIÓ