L'escola i tu
c/ Immaculada nº25–35 – 08017 Barcelona - Telèfon: 932 120 908 - Mail: infosarria@escolapia.cat

Cor Harmonia


FullSizeRender

 

El Cor Harmonia nasqué l’any 1983 a l’Escola Pia de Sarrià de Barcelona, d’una colla de pares d’alumnes que, com a objectiu principal, es proposaren de conrear el cant coral i de gaudir de la música, tot intentant assolir un millorament tècnic i interpretatiu cada vegada més acurat.

Ha realitzat molts concerts per tot Catalunya i fins i tot a la província d’Alacant, principalment a Barcelona i viles de tot Catalunya (Puigcerdà, Pontons, Corbera de Llobregat, Llívia, Sant Antoni de Calonge, Besalú, Banyoles,… i França, a Perpiyà). També ha actuat diverses vegades a la televisió (TV2) i a la missa de la Catedral de Barcelona, retransmesa per Ràdio Estel.

Ha participat en les trobades de corals de Santa Cecília, des de 1990 fins l’any 2012, i ha organitzat Trobades de Corals al l’Escola des de l’any 1995, amb participació de diverses agrupacions de fora. Ha participat en Trobades al Barri amb l’Ajuntament de Sarrià-Sant Gervasi, i fins i tot ha gravat un disc, amb l’ajuda del Districte.

Al llarg de la seva trajectòria, el Cor Harmonia ha participat en casaments i festivitats que s’han celebrat a l’Escola. Fins l’any 2001, cantaven també a la festa de la primera comunió de l’Escola.

El Cor Harmonia va ser present molt activament als actes de celebració del centenari de l’Escola, l’any 1994, que sempre ha sigut la nostra casa.

Des de la seva fundació, el Col ha tingut diversois directors i directores. Us en fem un petit resum:

1983–1994: Ricard Gimeno. 1994–2001: Juanjo Grande. 2001-2003: Marc Tost. 2003-2005: Mònica Zuzama. 2005-2007: Montse Roset.

L’any 2007 es produeix una fusió amb la coral de les Teresianes, del carrer Ganduxer. Aquesta fusió aportà noves veus i també el seu director, l’Armand Grebol, compositor i director de la coral fins l’any 2009).

L’any 2007 vam participar en el concert que va organitzar la taula de corals del districte de Sarrià- Sant Gervasi, que aquest any va rebre de mans de l’Ajuntament de la medalla d’or de la Ciutat de Barcelona, per la seva dedicació durant tots aquets anys.

L’any 2008 vam celebrar el 25è aniversari del cor, i ho vam fer amb un concert conjunt amb les corals de l’Escola i a finals d’any amb l’entrega de la placa commemorativa per part de l’Escola a la celebració de Sant Josep de Calassanç, que ens va fer moltíssima il·lusió i ens va donar moltes ganes de tirar endavant.

Des de l’estiu del 2009 tenim un nou director, en Josep Oriol Castells, que ha fet tornar l’alegria i la il·lusió a la coral. Amb ell, aquest any vam celebrar una trobada de corals a l’Escola que ha tingut un gran èxit i ha comptat amb una assitència de públic molt nombrós. Per l’any vinent, ja teníem programats dos concerts i una estada de cap de setmana a una casa rural de Berga, amb la finalitat de preparar un concert conjunt amb la coral de l’ICCIC (Escola Virtèlia) i a Sant Cugat un altre concert conjunt de cançons d’òpera.

Des de l’any 2010 i fins el 2011 Carles Valls i Pons n’ha estat el director. I des del 2012 el substiuí Toni Solé Cendra. Amb ell hem participat a la missa de TV2 celebrada el mes de maig, a la 29è cantada de corals de Santa Cecília i a una trobada amb dues corals més, a la capella de l’Escola.

El repertori que hem treballat des del principi inclou la música vocal des del segle XVI, la cançó popular, religiosa i tradicional catalana, i les cançons castellanes, alemanyes i franceses.

L’any 2012 hem celebrat els 29 anys de la nostra fundació i en tots aquests anys hem tingut sempre el recolzament de l’Escola Pia de Sarrià-Calassanç, que agraïm sempre i la qual ens dóna forces per seguir endavant.

Seguim necessitant nous cantaires, a poder ser, de l’Escola, per seguir fent bullir l’olla.

Si hi esteu interessats, podeu trucar als següents telèfons: 636 988 631 i 934 183 933. Assagem tots els dilluns, a la capella de l’Escola, de 21 h a 23 h. Aparquem dins del recinte de l’Escola.

Us hi esperem. Us hi animeu?

 

Jordi Sistac Planas

President del Cor Harmonia